• We bieden hulp aan familie, mantelzorgers en vrijwilligers, evenals aan professionals in de zorg.

  • Onze trajectbegeleiders en casemanagers helpen u verder.

logo geheugenhuis

Geheugenhuis Blerick 

Biedt Info en ondersteuning voor iedereen die om welke manier dan ook te maken heeft met geheugenklachten of (een vermoeden van) dementie. De komende jaren zullen we een toename zien van mensen met geheugenklachten of met de ziekte dementie.  Steeds meer mensen hebben of kennen iemand met geheugenklachten of dementie.  Binnen het Geheugenhuis wordt informatie, ondersteuning en een luisterend oor geboden door een van de trajectbegeleiders van Hulp Bij Dementie, lotgenoten of vrijwilligers. Dit in een warme omgeving, dicht bij uw huis.
Bekijk de folder hier.

Inloopmoment.
Iedere donderdag is er van 11:00 tot 14:00 een trajectbegeleider aanwezig voor informatie, ondersteuning en een luisterend oor. Aanmelden niet nodig.

Into D'mentia. 
Leer dementie beter begrijpen door into D'mentia. Door middel van into D'mentia zetten we ons in om meer begrip, inlevingsvermogen en bewustwording te creëren en hiermee de kwaliteit van leven te vergroten.
Door middel van een VR-bril kunt u ervaren waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert.
Het into D'mentia programma duurt ongeveer 45 minuten per bezoeker
Aanmelden kan via onderstaande gegevens. 

Handwerkgroep.
Projectalzheimer van Tineke Ponjee is een onderdeel van Geheugenhuis Blerick geworden.
Iedere dinsdagochtend is er van 10:00 tot 12:00 een handwerkgroep. Mensen met dementie, ondersteund door vrijwilligers, maken samen wandkleden, snoezelartikelen, ect. voor mensen met dementie.
Aanmelden kan via onderstaande gegevens. 

Locatie: Sint Hubertusplein 19, 5921 BD Venlo
Tel: 088-6106161 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geheugenhuis Blerick is een samenwerking tussen Hulp Bij Dementie Noord-Limburg en de algemene hulpdienst Venlo