• We bieden hulp aan familie, mantelzorgers en vrijwilligers, evenals aan professionals in de zorg.

  • Onze trajectbegeleiders en casemanagers helpen u verder.

Nieuwsbrief voor mantelzorgers Beesel Jaargang 19 maart 2021
01 Nieuwsbrief Mantelzorg Beesel Pagina 1

Mantelzorgers en de avondklok
Met een 'Eigen verklaring avondklok' op zak kunnen mantelzorgers tijdens avondklokuren noodzakelijke mantelzorg blijven verlenen. De avondklok is verlengd tot en met 15 maart 2021, 4.30 uur. Door de avondklok blijft het verboden om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends naar buiten te gaan. Mensen mogen alleen bij uitzondering (bijvoorbeeld voor werk) de straat op en hebben daarvoor een verklaring nodig. Gevolgen voor mantelzorgers Woont degene voor wie je zorgt niet bij je in huis? En heeft je naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig die je niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel moet je dan een 'Eigen verklaring avondklok' bij je hebben.
Hoe werkt het?

- Download het formulier Eigen verklaring avondklok
- Vul je gegevens in.
- Geef aan vanaf en tot en met welke datum je tussen 21.00 uur en 4.30 uur buiten moet zijn.
- Vink het vakje aan: ‘Iemand anders heeft dringend mijn hulp nodig’.
- Vul bij 'Toelichting' in: Vanwege noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg.
- Neem het formulier uitgeprint of digitaal mee als je tijdens de avondklok voor de mantelzorg de straat op moet.

De politie kan je onderweg om je ID en de Eigen verklaring avondklok vragen. Zorg je voor meerdere mensen? Vul voor elke zorgvrager een aparte verklaring in.

Enkel voor mantelzorg
De verklaring kan alleen gebruikt worden als bewijs om tijdens avondklokuren op straat te zijn. Niet voor andere (mantelzorg)zaken. Gebruik de verklaring dan ook zorgvuldig: alleen voor noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg tijdens de avondklok.Bij twijfel kan een buitengewoon opsporingsambtenaar of de politie ter bevestiging van de mantelzorg(relatie) bellen met je degene voor wie je zorgt.

Méér weten?
Kijk op de website van de Rijksoverheid of op die van het Platform Mantelzorg Limburg (PML). Op de website van PML vind je tevens de telefoonnummers van de Steunpunten Mantelzorg Limburg.

 

Mantelzorgondersteuning
Mantelaar koppelt gedreven zorgverleners aan ouderen voor zorg én gezelschap. Wij staan voor een goede balans tussen verzorging en persoonlijk aandacht. Bekijk de brochure https://www.mantelaar.nl/contact/folder

Alzheimer Nederland
hbd

Herken jij de signalen van dementie en weet jij hoe je iemand met dementie kunt helpen? 
Doe de gratis online training. Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het Ministerie van VWS.

Femly
Hoe fijn is het als kleinzoon of dochter eenvoudig kan videobellen met opa of oma. Meer familie momenten om samen van te genieten. Femly brengt door beeldbellen via de televisie de hele familie dichter bij elkaar. Meer informatie op www.femly.nl

Uitzendingen VVV Memories

Tweede uitzending VVV Memories: Frans Nijssen

We zijn er trots op jullie te kunnen laten weten dat de tweede uitzending van VVV Memories online staat! Deze keer is Frans Nijssen te gast. Frans heeft tussen 1976 en 1990 maar liefst 403 wedstrijden voor VVV-Venlo gespeeld.

De eerste uitzending, met Ger van Rosmalen, is ruim 1200 keer bekeken, dus dat is hartstikke mooi! We zijn vanuit de VVV Foundation initiatieven aan het ontwikkelen om ervoor te zorgen, dat mensen - natuurlijk rekening houdende met de huidige maatregelen - toch samen herinneringen op kunnen halen naar aanleiding van de uitzending. Zo houden onze eigen OldStars (wandelvoetballers) een proef om samen via skype contact te hebben en tegelijkertijd de video via YouTube te bekijken. 

Geniet van de verhalen van Frans en de beelden van onder andere zijn doelpunt tegen Feyenoord, de penalty van Remy Reinierse die in 1985 tot promotie naar de Eredivisie leidde en van het VVV-lied van Neutjesrang uit datzelfde jaar. Meer informatie? 088-610 61 61 

https://youtu.be/jZin4I6CXJc / www.facebook.com/vvvfoundation

Eerste uitzending VVV Memories: Ger van Rosmalen

Het is zover: de eerste uitzending van de tijdelijke online variant van VVV Memories is beschikbaar! Het is een mooie uitzending geworden met Ger van Rosmalen als gast. Neem de tijd om er rustig voor te gaan zitten, de uitzending duurt ongeveer 45 minuten.

https://www.youtube.com/watch?v=QemoTKyhfiQ 

Huis Artsen Post (HAP)

Jonge mensen met dementie
https://www.kcdementieopjongeleeftijd.nl/wp-content/uploads/2020/03/6.-Limburg-maart-2020.pdf

KOPgroep
https://www.hulpbijdementie.nl/images/noord/Actueel/Flyer_Kopgroep_prf1.pdf

De documentaire ‘Wei’, waarin filmmaker Ruud Lenssen het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders heeft vastgelegd, was op 31 januari eenmalig te zien bij Filmhuis Hofdael in Geldrop. De film is een sensatie in Limburg, waar de film al twee weken volle bioscoopzalen trekt en maakt daar veel indruk op het publiek. Eerder ging de film in première op het prestigieuze documentairefestival IDFA en behoorde daar tot de top15 publieksfavorieten.
https://www.youtube.com/watch?v=3iCNy8ulJdY


https://nl-nl.facebook.com/weidocumentaire/

Danssalons

Middagen voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en iedereen die graag wil komen. Elke maand een middag voor mensen die van dansen, bewegen en gezelligheid hoiuden. Beleef samen opnieuw wat je dacht vergeten te zijn.