• Onze trajectbegeleiders en casemanagers helpen u verder.

  • We bieden hulp aan familie, mantelzorgers en vrijwilligers, evenals aan professionals in de zorg.

Gezamenlijke activiteiten op 2 en 9 oktober

Het Tegels Informatie Punt, Proteion, de Zorggroep, Incluzio en Stg. Uw Wijkbus organiseren 2 gezamenlijke activiteiten op 2 en 9 oktober a.s.. Deze activiteiten worden financieel ondersteund door een bijdrage van Venlo mien Hert.

Zaterdag 2 oktober in de ontmoetingsruimte Bongerd Flat MUZIEKMIDDAG Aanvang 13.00 uur / Einde 16.00 uur We starten met een heerlijke lunch bestaande uit kopje soep en broodjes, daarna start het muzikale gedeelte van de middag met optredens van de G-groep van Drumbeatz en Hay Huijs Tussendoor nog een lekker kopje koffie of thee met gebak. Heeft u vervoer nodig, dan kan Uw Wijkbus dat verzorgen. Geeft u dat dan aan bij uw aanmelding. U kunt zich opgeven via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
OF binnenlopen tijdens de openingsuren van het Tegels Informatie Punt, Kerkstraat 2A op maandag en donderdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur op dinsdag en woensdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
OF te bellen met telefoonnummer 06 837 78 20 89, tijdens de openingsuren van TIP.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en eventueel vervoer!

Zaterdag 9 oktober in de ontmoetingsruimte Bongerd Flat BINGO middag Aanvang 14.00 uur In diverse rondes kunt u mooie prijzen winnen. In de pauze ontvangt u een kopje koffie of thee, met gebak.
Het einde van de middag is rond de klok van 16.30 uur.

Heeft u vervoer nodig? Uw Wijkbus kan u ophalen en weer thuis brengen. Geeft u dit dan aub aan bij het aanmelden. Reserveren kunt u via een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. OF binnenlopen tijdens de openingsuren van het Tegels Informatie Punt, Kerkstraat 2A op maandag en donderdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur op dinsdag en woensdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
OF te bellen met telefoonnummer 06 837 78 20 89, tijdens de openingsuren van TIP Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en eventueel vervoer!

HBDnl

Alzheimer Café Peel & Maas

Dinsdag 21-09-2021 Wereld Alzheimerdag.
Thema: Hoe gaat het met iedereen? Hoe ben jij als Mantelzorger, als professional of als vrijwilliger, de bewogen coronatijd doorgekomen. We gaan samen de draad weer oppakken. Gespreksleiders: Rianne en Jan.

Dinsdag 19-10-2021
Thema:” Dementie en het belang van bewegen”. Wat kan een geriatrie fysiotherapeut voor mensen met dementie en hun mantelzorgers betekenen? Gastsprekers: Rudi Thiesen en Dorien Sluijter

Dinsdag 16-11-2021

Thema: Ervaringen van een mantelzorger/vrijwilliger. Je bent jaren vrijwilliger voor mensen met Dementie, dan krijgt je partner de diagnose Dementie. Wat betekent dit voor jou?

Dinsdag 21-12-2021

Kerstavond met muziek en zang van de groep. Alzelééve uit Meijel. Inloop: 19.00 uur Aanvang: 19.30 uur Uitloop: 21.30 uur De toegang is gratis. Voor meer informatie over de avonden kunt u terecht bij: Avondcoördinator Alzheimer Café Peel en Maas,
Annie Vissers-Janssen, 06-12381465 Alzheimer Café Peel en Maas is gehuisvest in: Gemeenschapshuis ’t Erf, Kapelaan Nausstraat 5, 5987 AR Egchel.

 

Footbal memories: Het is zover: de eerste uitzending van de tijdelijke online variant van VVV Memories is beschikbaar! Het is een mooie uitzending geworden met Ger van Rosmalen als gast. Neem de tijd om er rustig voor te gaan zitten, de uitzending duurt ongeveer 45 minuten. Meer informatie staat onder het kopje Voor mantelzorgers. 

Alzheimer cafes Noord Limburg: Actuele informatie over de Alzheimer cafe's in Noord-Limburg vindt u op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/noord-limburg 

Limburgs Museum  Een inspirerend, gezellig dagje uit voor mensen met dementie en hun dierbaren. Actuele informatie vindt u op de website van het Limburg museum "Onvergetelijk Limburgs Museum" Data: Iedere eerste vrijdag van de maand van 14.30 - 16.00 uur. 

Filmhuis Venlo https://www.nieuwescene.nl/seniorenmatinee

Geheugenhuis Venlo 'Voor ik het vergeet' is een uitnodigend en laagdrempelig informatie- en ontmoetingscentrum in het hart van Venlo. Hier staan samenkomen, ontmoeten, met elkaar delen en van elkaar leren centraal. 

Informatiebijeenkomsten online Wet zorg en dwang

Beste mantelzorgers

Opnieuw organiseert Alzheimer Nederland twee online informatiebijeenkomsten voor mantelzorgers over de Wet zorg en dwang. De behoefte aan informatie over de Wzd bij mantelzorgers is erg groot. Daarom organiseert Alzheimer Nederland opnieuw twee online informatiebijeenkomsten.

In de bijeenkomst leren mantelzorgers: • Hoe zorg ik ervoor dat mijn naaste vrijheid heeft, maar wel veilig is? • Wat als mijn naaste zich verzet tegen zorg die nodig is? • Hoe ga ik het gesprek aan over onvrijwillige zorg met de zorgverleners van mijn naaste? • Wat betekent de Wzd voor dagbesteding, thuiszorg en zorg in het verpleeghuis? • Welke rol speelt de coronacrisis? (verzet bij testen, vaccineren)

De bijeenkomsten zijn op:

  • Maandag 1 maart van 10.00-11.30 uur
  • Donderdag 4 maart van 19.00-20.30 uur

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier: https://www.dementie.nl/nieuws/bijeenkomsten-over-vrijheid-en-veiligheid

Danssalons regio Noord-Limburg: Voor meer info 088-6106161