• We bieden hulp aan familie, mantelzorgers en vrijwilligers, evenals aan professionals in de zorg.

 • Onze trajectbegeleiders en casemanagers helpen u verder.

 • 30-03-2022 -
  Cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers

  Cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers

  Mantelzorgen voor iemand met dementie is niet altijd makkelijk. Het roept soms vragen op. Hoe kan ik mijn partner/ouder/broer het beste bejegenen? Wat betekent dementie eigenlijk? Zijn er meer mensen die in deze situatie zitten en hoe gaan zij ermee om?

  Download de flyer

   cursus omgaan met dementie voorjaar 2022

 • 11-03-2022 -
  Dementie Vriendelijk Venlo

  Dementie Vriendelijk Venlo

 • 11-03-2022 -
  Dementie Vriendelijk Beesel

  Dementie Vriendelijk Beesel

  beesel

   

 • 11-03-2022 -
  Inspiratiewijzer
 • 10-03-2022 -
  Samen koken, praten en eten bij de Onvergetelijke Kookclub

  Samen koken, praten en eten bij de Onvergetelijke Kookclub

  kookmee
  Maandelijkse kookclub voor mensen met dementie in Venlo

  Op 15 maart 2022 start de eerste Onvergetelijke Kookclub in Venlo. Hier kunnen mensen met dementie  n hun naaste zelf aan de slag om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal. De kookclub wordt iedere 3e dinsdag van de maand georganiseerd in de Bekkerie door Resto VanHarte en vrijwilligers van Alzheimer Nederland Noord Limburg.

  Zo lang mogelijk mee blijven doen Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “1 op de 5 mensen krijgt dementie. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. Terwijl zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen zo belangrijk is, voor ieder individu. Eenvoudigweg plezier beleven aan wat nog wél kan. Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving.” Samenwerking voor lotgenotencontact Met de fantastische bijdrage van de Nationale Postcode Loterij van €418.000 kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte de komende 3 jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. “De kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte. Met de buurtrestaurants brengen we mensen met elkaar in verbinding om eenzaamheid tegen te gaan,” vertelt Polle Janssens, directeur bestuurder Resto VanHarte. Gerjoke Wilmink: “De Onvergetelijke Kookclub is ge nspireerd op Restaurant Misverstand. Daar zagen we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven. We zijn ontzettend trots dat we dit landelijk kunnen aanbieden, te beginnen op deze vijf locaties.”

  Aanmelden?
  Mensen met dementie en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. Bijdrage voor de Onvergetelijke Kookclub is €7,50 euro per persoon per avond. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop. Aanmelden kan door een mail te sturen naar co rdinator van de Onvergetelijke Kookclub Venlo, Thea Leenders Kurstjens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via de site van Alzheimer Nederland Noord Limburg. Het adres van de Onvergetelijke Kookclub Venlo is De Bekkerie, Heymansstraat 128a, 5927 NS Venlo.

  Download de flyer

   

  logo alzheimer nl.jpg.rendition.384.614Logo Hulp bij Dementielogo dementievriendelijk.jpg.rendition.200.320

 • 10-03-2022 -
  Uitreiking certificaat op 20 mei 2021

  Uitreiking certificaat op 20 mei 2021

  Met een goed geïnformeerd en ondersteund netwerk kunnen mensen met dementie zoveel mogelijk het gewone leven blijven leven. Niet alleen weten wat de ziekte dementie is en hoe die ziekte verloopt is van belang. Aandacht voor dat wat dementie in het dagelijks leven betekent vormt de kern van de dementie zorg. Het e-learning programma ‘Dementie Achter de Voordeur’ laat zien dat er meer nodig is dan medische zorg en ADL en richt zich op de creativiteit, wijsheid en kennis die hiervoor nodig is. Ervaringsdeskundigen uit het veld vertellen wat het dagelijks gevolg van dementie is, hoe relaties veranderen en op welke wijze mensen zelf de regie in handen kunnen houden. De 7 modules volgen in grote lijnen het boek ‘Dagelijks leven met dementie’ van Anne-Mei The.
  • Module 1 - Er klopt iets niet
  • Module 2 - Rond de diagnose
  • Module 3 - Het leven verandert
  • Module 4 - Een woud aan regels
  • Module 5 - Veranderende relaties en omgeving
  • Module 6 - Partners die mantelzorgen
  • Module 7 - Het is niet meer vol te houden
  In de regio Noord-Limburg zijn 135 deelnemers gestart met het e-learning programma Dementie Achter de Voordeur. Een groep van 80 personen bestaande uit vrijwilligers, WMO consulenten, verzorgenden, verpleegkundigen, begeleiders, praktijk ondersteuners huisartsen, ergotherapeuten, Wzd functionarissen, specialisten ouderengeneeskunde, trajectbegeleiders en casemanagers én 50 mantelzorgers! Op 20 mei 2021 zijn aan een klein gezelschap (vanwege Corona) certificaten uitgereikt.

  Filmpje gemaakt door: Jacqueline Martens-Berghs

 • 10-03-2022 -
  Nieuws over heropening van het Parkinson Café Venlo en Omstreken.

  Nieuws over heropening van het Parkinson Café Venlo en Omstreken.

  alzheimercafelogo

  Beste bezoekers van het Parkinson Café

  Hopelijk gaat het goed met iedereen. Veel mensen zijn al gevaccineerd en het aantal besmettingen neemt goed af. Het ziet er dus naar uit dat we elkaar op donderdag 15 juli 2021 weer kun-nen ontmoeten in Zalzershoaf in Hout-Blerick. Als bestuur zijn we al bezig met de voorbereiding. Wat het onderwerp van dit samenzijn zal zijn is nog niet helemaal bekend. We hebben een lezing voorbereid maar we kunnen ons ook voorstellen dat u meer behoefte hebt om ervaring uit te wisselen over de afgelopen moeilijke tijd. Uw en onze veiligheid gaat voor alles dus blijven wij de openingsplannen van de Rijksoverheid volgen en ons houden aan de voorgeschreven regels. Blijf gezond en hopelijk tot ziens op donderdag 15 juli; Het bestuur van het Parkinson Café Venlo en omstreken.

  Voor wie: Voor mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme, naasten en andere belangstellenden. Aanmelden is niet nodig.
  Kosten: Toegang gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.
  Tijd: 14.00 - 16.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur
  Plaats: ‘Zalzershaof’, Zalzerskampweg 64, 5926 PL, Hout-Blerick
  Zie ook: https://www.parkinson-vereniging.nl onder Parkinson café’s