• Onze trajectbegeleiders en casemanagers helpen u verder.

  • We bieden hulp aan familie, mantelzorgers en vrijwilligers, evenals aan professionals in de zorg.

Cursus Mantelzorger.

Zorgt u als partner, familie of naaste voor iemand met de ziekte Dementie? In deze mantelzorgcursus krijgt u tips en handvatten om goed om te kunnen gaan met uw naaste, zodat u zich beiden prettig voelt. Ook wordt ingegaan op hoe u de zorg goed kunt volhouden en de rolverandering die plaatsvindt nadat de ziekte Dementie is vastgesteld. Tijdens de cursus is er aandacht voor uw vragen, ervaringen en zorgen die met elkaar gedeeld kunnen worden.
Hulp bij Dementie biedt een cursus aan voor mantelzorger(s) van mensen met dementie. De cursus is bedoeld om informatie en ondersteuning te geven in het omgaan met dementie. De cursus wordt meerdere malen per jaar georganiseerd in Noord-Limburg afwisselend in Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Peel&Maas, Venray en Bergen. De kosten voor deze cursus zijn €45,00 p.p. Als u lid bent van hert Groene Kruis is het €30,00 p.p. Afhankelijk van uw zorgpolis kunt u de totale of gedeeltelijke cursuskosten declareren bij uw zorgverzekering.

 

Partner in Balans.

De online cursus 'Partner in Balans' is voor iedereen die een naaste is van iemand met (beginnende) dementie, de ziekte van Parkinson of de ziekte van Huntington. Een naaste kan hierdoor te maken krijgen met onzekerheid, veranderingen en moeilijke situaties. Door de langdurige zorg bestaat er een risico op overbelasting voor de naasten. Het is daarom van groot belang om tijdig te leren om te gaan met de veranderingen in het dagelijkse leven. Dit helpt om de zorg langer vol te houden en om meer te kunnen genieten. 
Het volgen van de online cursus 'Partner in Balans' duurt gemiddeld 8 weken en bestaat uit het zelfstandig doorlopen van een aantal thematische modules waarin verdiepende informatie wordt aangeboden over het thema en men leert om te reflecteren op de persoonlijke situatie. Deelnemers worden begeleid door een persoonlijke coach.
Krijgt u ondersteuning van een trajectbegeleider? dan is de cursus van 'Patner in Balans' kostenloos. 
Bekijk de folder hier.

 Aanmelden voor de cursussen kan via uw trajectbegeleider of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.