• Onze trajectbegeleiders en casemanagers helpen u verder.

  • We bieden hulp aan familie, mantelzorgers en vrijwilligers, evenals aan professionals in de zorg.

Gemeente Venlo
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook mensen met dementie mee kunnen blijven doen in onze samenleving? Venlo Dementievriendelijk hoopt iets in te gang zetten waardoor we er met zijn allen aan kunnen bijdragen.

Links naar informatie over Venlo dementievriendelijk.
Klik hier voor de pagina Venlo dementievriendelijke op de site van Gemeente Venlo
Klik hier voor video 1 van Venlo dementievriendelijk
Klik hier voor video 2 van Venlo dementievriendelijk
Klik hier voor de folder van Venlo dementievriendelijk

Gemeente Beesel
In de gemeente Beesel is de werkgroep Dementievriendelijk Beesel actief. De werkgroep wil taboes rondom dementie doorbreken en een samenleving creëren, waar mensen met dementie zo lang mogelijk en zo normaal mogelijk kunnen blijven meedoen.

Links naar informatie over Beesel dementievriendelijk.
Klik hier voor de facebookpagina van Beesel dementievriendelijk

Gemeente Peel en Maas
Het doel is aan de ene kant een stuk bewustwording en aan de andere kant handvaten geven van hoe signalen herkennen en hoe het beste om te gaan met deze doelgroep. Hiervoor worden DHV’ers opgeleid. Dat staat voor dementiehulpverleners. Dit zijn mensen die kunnen signaleren, adviseren én kunnen handelen wanneer ze te maken krijgen met iemand met dementie. Als ondernemers of medewerkers dit traject hebben doorlopen, ontvangen ze een certificaat, een speldje voor de DHV’ers en een speciale sticker op de deur.

Links naar informatie over Peel en Maas dementievriendelijk.
Klik hier voor een artikel van omroep Peel en Maas.

Gemeente Venray
In een Venray dementievriendelijke draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie blijven functioneren. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. Waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen.

Links naar informatie over Venray dementievriendelijk.
Bekijk hier de site van Venray dementievriendelijk.

Gemeente Bergen 
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook mensen met dementie kunnen blijven meedoen in onze samenleving? Hiervoor is geen eenduidige oplossing. Bergen Dementievriendelijk zet zich in zodat we iets in gang kunnen zetten waardoor we hier met z'n allen aan kunnen bijdragen.

Links naar informatie over Bergen dementievriendelijk.
Bekijk hier de pagina Bergen dementievriendelijk op de site van de Gemeente Bergen

Gemeente Horst aan de Maas