• We bieden hulp aan familie, mantelzorgers en vrijwilligers, evenals aan professionals in de zorg.

  • Onze trajectbegeleiders en casemanagers helpen u verder.

Alzheimer Nederland

-Inloop dementie de Graasj Roermond https://www.degraasjroermond.nl/inloop-graasj/inloop-dementie

-Training ‘Omgaan met dementie voor vrijwilligers’/ Maatje worden voor iemand met dementie? Regio Weert; Wil je meer informatie of wil je je aanmelden?
Kijk op www.puntwelzijn.nl onder ‘activiteiten’. Ook kun je bellen naar 0495-697900 of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Regio Roermond; Vrijwilligers vertellen over hun vrijwilligerswerk in dit filmpje van dementievriendelijk Roermond. T 0475 345 135 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-Mantelzorgcursus; deze wordt gegeven door Hulp bij Dementie Midden- Limburg in samen werking met Metggz https://www.metggz.nl/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Cursus Partner in Balans informeer hierover bij de casemanager of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-Mantelzorg ondersteuning:
https://zorgmies.nl/midden-limburg/
https://www.proteion.nl/mantelzorgers/steunpunt-mantelzorg
https://synthese.nl/wat-doen-we/
www.welkom.nu
www.puntwelzijn.nl

-Wandelgroep Leudal
Informatie en aanmelden Voor vragen en aanmelden kan je terecht bij Maria van der Ven, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0475-592220.

-Edomah therapie http://ergotherapie-vandeschoor.nl/

-Eci-cultuurfabriek www.ecicultuurfabriek.nl

-Het koor voor stem en geheugen
Elke vrijdag van 11:00-12:00u in het Paradies, kosten 12,50 p/mnd Aanmelden mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-SGL- programma dementie in Weert
Voor meer informatie kunt u terecht bij Sandra Kamperman en Jaimy Scholte van de afdeling Communicatie van Dimenzie/SGL. Telefoonnummer: 045 - 800 08 00 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advies- en meldpunt voor niet-acuut verward gedrag nu te bereiken via het landelijk meldnummer; Per 1 februari 2020 is in de regio Midden-Limburg het ‘advies- en meldpunt verwarde personen’ actief voor niet-acute meldingen, hulpvragen en adviesvragen over verward gedrag. Het advies- en meldpunt is nu ook te bereiken via het landelijk meldnummer 0800-1205.

Vrijwilligers: Weert-Nederweert
• 'GOED omgaan met dementie' training voor vrijwilligers(organisaties) | 5 oktober
• 'GOED omgaan met dementie' training voor vrijwilligers(organisaties) | 12 oktober Roermond en omstreken
Aanmelden mogelijk tot 14 oktober Wel.kom Roermond Els Dorssers T 0475 34 51 35 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data en locatie 28 oktober, 4, 11 en 18 november 2020 Aanvang 14.30 uur De Donderie, Donderbergweg 47-49, 6043 JA Roermond

Medisch
-HAP/Spoedpost Roermond
-HAP/Spoedpost Weert

-Handige wetenswaardigheden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers
https://www.regelhulp.nl/ik-heb-hulp-nodig/thuiszorg
https://www.goedvertegenwoordigd.nl/voor-wie/dementie/eigen-regie-en-vertegenwoordiging-bij-dementie/
https://www.dementie.nl/autorijden
https://www.notarisendementie.nl/
www.rechtspraak.nl
www.mentorschap.nl
https://www.zorgvoorbeter.nl/vrijheidsbeperking/onvrijwillige-zorg-dwang-thuiszorg

Herken jij de signalen van dementie en weet jij hoe je iemand met dementie kunt helpen? Doe de gratis online training.