• We bieden hulp aan familie, mantelzorgers en vrijwilligers, evenals aan professionals in de zorg.

  • Onze trajectbegeleiders en casemanagers helpen u verder.

Wachtlijst

Nog een doel dat Hulp bij Dementie zich stelt is meer bekendheid geven aan dementie en alles wat hier mee te maken heeft. Dementie wordt vaak (te) laat onderkend (lees meer bij hoe herkennen?). En dat is meer dan jammer. Hoe vreselijk de boodschap ook is, het benoemen van de ziekte helpt. Het helpt omdat het een eind maakt aan een periode van onzekerheid. Er kan gezocht worden naar de juiste vormen van hulp. Er kan ondersteuning geboden worden én er kan vooruit gekeken worden. Het helpt ook omdat duidelijk is dat je partner of je ouder 'ziek is'.

Je kunt dan begrijpen dat eventueel agressief gedrag niet tegen jou als persoon is gericht. Dat het ook geen zin heeft om boos te worden als hij of zij een afspraak vergeten is. Weten wat er aan de hand is, helpt om er mee om te kunnen gaan. Het alleen daarom belangrijk dat zo vroeg mogelijk een juiste diagnose (lees meer diagnosestelling) wordt gesteld.

Mantelzorgcursussen

Hulp bij Dementie Midden-Limburg biedt een cursus aan voor mantelzorger(s) van mensen met dementie. De cursus is bedoeld om informatie en ondersteuning te geven in het omgaan met dementie. De curus wordt meerdere malen per jaar georganiseerd afwisselend in Midden- Limburg.

Mocht u meer informatie of willen deelnemen bespreek dit met uw casemanager of stuur een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Training ‘Omgaan met dementie voor vrijwilligers’/ Maatje worden voor iemand met dementie?

Regio Weert;

Punt Welzijn organiseert in samenwerking met Hulp bij Dementie en METggz de gratis training ‘Omgaan met dementie’. De training bestaat uit 4 dagdelen in september en oktober en is bedoeld voor (toekomstige) vrijwilligers die betrokken zijn bij personen met de ziekte dementie, zoals dementiemaatjes.

In de training leer je meer over de verschillende vormen van dementie en hoe je om kunt gaan met mensen met deze ziekte. Ook wordt er ingegaan op de rol van mantelzorgers en de invloed die dementie op hun leven kan hebben.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Kijk op www.puntwelzijn.nl onder ‘activiteiten’. Ook kun je bellen naar 0495-697900 of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Regio Roermond;

In de gemeente Roermond zijn vrijwilligers actief die ondersteuning bieden aan mensen met dementie in een thuissituatie en aan hun mantelzorgers. Deze vrijwilligers kunnen worden ingezet om activiteiten te ondernemen met de persoon met dementie, voor aanwezigheidshulp en het bieden van een luisterend oor voor de mantelzorger. Met deze persoonlijke hulp kunnen mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk de dingen blijven doen waar ze plezier aan beleven.

De koppeling van een dementievrijwilliger vindt plaats in samenwerking met de casemanagers van Hulp bij Dementie Midden Limburg. Ook wordt er een training aangeboden van vier dagdelen. Hierin leert u van alles over het ziektebeeld en hoe u het beste kunt omgaan met mensen met dementie. Tevens wordt er aandacht besteed aan de rol van de mantelzorgers

Heeft u belangstelling om als dementievrijwilliger aan de slag te gaan? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met: Els Dorssers T 0475 345 135 E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Mantelzorg Roermond         

www.roermond.nl/mantelzorg

                                                                                                                                                                                                                                

Online Cursus Partner in Balans
Deze cursus is voor iedereen die iemand in zijn omgeving heeft met geheugenklachten of (beginnende) dementie. U zorgt voor deze persoon, alleen of samen met anderen en kunt te maken krijgen met onzekerheden, veranderingen en moeilijke situaties. De cursus wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. U kunt zelf de thema’s kiezen waar u aan wilt werken. Hier vind u meer informatie: Partner in Balans