We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.HBD westelijkeMijnstreekWelkom op de openingspagina van Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek. In 2010 hebben meerdere organisaties in de Westelijke Mijnstreek de afspraak gemaakt om de zorg, ondersteuning en begeleiding rond mensen met dementie te verbeteren.

Daarbij wordt aangesloten op de ervaringen uit het Landelijk Dementie Programma (2005-2009). Vanaf 2011 worden patiënten begeleid met de inzet van casemanagers. Voor patiënten is daarmee doorlopend een vertrouwd aanspreekpunt en coördinator beschikbaar in het hele traject vanaf het moment dat dementie de kop opsteekt.

De casemanagers stemmen de medische zorg af met de huisarts en praktijkondersteuners en bouwen een netwerk op in de buurt van de cliënt. Met andere ondersteuners, vrijwilligers en professionals wordt de vraag vanuit de cliënt en mantelzorg afgestemd en gevolgd.


21 september: Wereld Alzheimerdag
Het project DEDICATED brengt met gepaste trots een korte, DEDICATED film onder uw aandacht. In deze korte film tonen we het belang van een persoonlijke benadering bij dementie. Het DEDICATED project richt zich op het verbeteren van palliatieve zorg voor mensen met dementie. Meer informatie.
Bekijk hier de film (opent in nieuw venster).

In de Westelijke Mijnstreek is op 4 zondagen lang in het radioprogramma Forum Op Zondag van streekomroep ‘Bie Os’ aandacht voor dementie. In de vorm van gesprekken met verschillende mensen die allemaal te maken hebben met dementie. Of dit nu vanuit werk is, vanuit een persoonlijke ervaring of als vrijwilliger; zij delen ervaringen, geven tips en bespreken wensen. 

Programma:
• Zondag 20 september 10.30 uur: zorgvrager Tine Mulders en vrijwilliger Roger Ubags
• Zondag 27 september 10.30 uur: mantelzorgconsulent Pia Bronckhorst en casemanager dementie Natasja Stelten
• Zondag 4 oktober 10.30 uur: dochter Marij Bronneberg en mantelzorger Ria Dirken
• Zondag 11 oktober 10.30 uur: Patty Dieteren, casemanager Dementie

De interviews duren ongeveer 10 minuten.
Terugluisteren kan hier: https://www.bieos-omroep.nl/radio-terugluisteren/

Dementiemonitor
De Dementiemonitor, een initiatief van Alzheimer Nederland, is een tweejaarlijkes peiling onder mantelzorgers van mensen met dementie.
Zorg je voor iemand met dementie? Laat Alzheimer Nederland weten hoe het met je gaat en wat je ervaringen zijn met de professionele zorg en ondersteuning. Doe mee en vul de vragenlijst in! Met jouw hulp kan beter worden opgekomen voor jouw belangen, die van andere mantelzorgers en mensen met dementie.
Naar de vragenlijst

Dementiemonitor2

inloggenbl