We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Hoe dementie vriendelijk is Velden?

Op maandag 13 januari 2020 vindt er een bijeenkomst plaats waarin we spreken over dementie en de gevolgen daarvan voor zowel degene met dementie alsook wat het doet met de omgeving, partners, kinderen, familie, buren, verenigingsleden, dorpsgenoten.
Dit doen we door uitleg te geven over welke problemen en vragen er op uw pad kunnen komen en welke hulp daarbij mogelijk is.

De trajectbegeleiders Lilian Lommen, Matijs van Noorloos en Irma Strik van “hulp bij dementie” zullen u aan de hand van een praktijkvoorbeeld meenemen in de diverse fases van het dementieproces. Van het “niet pluis” gevoel tot de fase waarin degene met dementie steeds meer hulp nodig heeft. Gedurende deze avond is er volop gelegenheid om uw vragen te stellen en om met elkaar het gesprek aan te gaan. Wij hopen iedereen die te maken heeft dementie en die geïnteresseerd is in het onderwerp te mogen begroeten op maandag 13 januari 2020, aanvang 19.30 uur bij café De Sport, Markt 7 te Velden. We sluiten de avond af om
uiterlijk 21.30 uur.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Alzheimer Noord-Limburg en de projectgroep Dementie Vriendelijk Venlo.

Uitnodiging Dementievriendelijk Velden2
Geheugenhuis ‘Voor ik het vergeet’ is een samenwerkingsverband van Alzheimer Nederland afdeling Noord-Limburg, Hulp bij Dementie Noord-Limburg, Samen zijn wij Venlo, Dementievriendelijk Venlo en de Bibliotheek Venlo.
Wij organiseren het hele jaar door activiteiten zoals lezingen en workshops.
Hulp bij Dementie houdt in de even weken op donderdag een spreekuur in het Geheugenhuis. Binnenlopen kan zonder afspraak van 14.00-15.30 uur.
Op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur is het Geheugenhuis in de Stadsbibliotheek geopend.
U kunt er terecht voor het lenen van boeken en andere materialen over dementie en geheugenproblemen.

Donderdag 13 juni | 14:00 - 15:00 uur
Dementie in mijn omgeving: hoe herken ik het? Hoe ga ik ermee om?
Lisette Dickhoff-Evers is ketenregisseur bij Hulp bij Dementie Noord-Limburg en ontmoet in haar werk veel naasten en mantelzorgers van mensen met dementie.
Er kunnen veel vragen ontstaan als iemand in je omgeving te maken krijgt met dementie.
De lezing van vandaag geeft je handvatten en stelt je in de gelegenheid andere mantelzorgers te ontmoeten en met elkaar te praten.
GRATIS Aanmelden vóór 10 juni via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de klantenbalie.
geheugenhuis
U bent van harte welkom in het Geheugenhuis!

Kijk hier voor meer informatie
Dialogen rondom Dementie

We worden steeds ouder. Dat is natuurlijk positief, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen mee. Het aantal Venlonaren met dementie bedraagt momenteel ruim 2.000 en dat aantal zal volgens schatting de komende 20 jaar verdubbelen.
Dementievriendelijke Venlo

Dementievriendelijk Venlo is een community aanpak die diverse partners en hun activiteiten verbindt en versterkt. Het gaat daarbij vooral om initiatieven vanuit de gemeenschap, maar ook om het collectief vergroten van de bewustwording.
De gemeente Venlo wil samen met partners van Venlo Dementie-vriendelijk een samenleving scheppen waar mensen met dementie zo lang en normaal mogelijk kunnen blijven participeren in de Venlose gemeenschappen. Zij streven naar een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert en er hulp geboden wordt aan mantelzorgers. Uitgangspunten hierbij zijn: luisteren en kijken wat de burgers zelf willen en nodig hebben, de Venlose bevolking bewustmaken van dementie en taboes doorbreken, aandacht voor mantelzorgers en het versterken van het bestaand ondersteuningsaanbod.

Op 1 april organiseert VieCuri het evenement: Dialogen rondom Dementie. Tijdens de presentatie die gegeven wordt door leden van de werkgroep Dementievriendelijk Venlo wordt de dialoog aangegaan over bovenstaande onderwerpen.

Waar
Auditorium VieCuri Venlo

Wanneer
maandag 1 april, auditorium VieCuri Venlo

Tijdstip
19.30 - 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
VieCuri hoopt u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en kijken uit naar een inspirerende avond waarbij we samen het thema dementie de aandacht geven die het verdiend! Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groeten,

De Zorg voor Ouderen Beleidscommissie
VieCuri Medisch Centrum
inloggenbl