We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Hulp bij Dementie heeft zich tot doel gesteld de zorg en de dienstverlening aan mensen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren middels de inzet van gespecialiseerde vrijwilligers. Elke dementievrijwilliger volgt vóór aanvang van de werkzaamheden scholing. De cursus omvat vier dagdelen waarin kennis wordt gemaakt met verschillende vormen van dementie. Er wordt ingegaan op wat er in de hersenen gebeurd en hoe je omgaat met mensen die lijden aan dementie. Ook wordt er aandacht besteed aan de rol van mantelzorgers en de invloed die dementie op hun leven kan hebben.

De dementievrijwilliger komt bij de dementerende thuis en biedt ondersteuning, dient als 'praatpaal' voor de mantelzorger, kan tijdelijk zorgtaken overnemen (aanwezigheidshulp) en kan adviseren over de dingen van alle dag. Zo kan de dementievrijwilliger bijvoorbeeld signaleren dat er meer zorg nodig is dan de mantelzorger durft aan te vragen.

Dementievrijwilliger worden
De vraag naar dementievrijwilligers neemt elk jaar toe. Daarom is het belangrijk om continu vrijwilligers te werven en te scholen.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met Wel.kom, https://www.welkom.nu/roermond/vrijwilligerswerk/
per telefoon 0475 345135 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij waarderen uw hulp enorm.
inloggenbl