We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.

Lezing Huub Buijssen over de magische wereld van Alzheimer .
Op 4 maart is Huub Buijssen (1953) gastspreker in het Roermondse Alzheimer Café. Buijssen is psychogerontoloog en klinisch psycholoog en schreef veertig boeken, waaronder vijf over dementie. Tijdens deze avond zal zijn laatste boek centraal staan: De magische wereld van Alzheimer. Vijfentwintig tips voor meer begrip en tevredenheid. Net zoals dit boek zal Buijssen vertellen over de diepere zin en betekenis die schuil gaat achter de vaak vreemde en zinloos lijkende uitspraken en gedragingen van dementerende mensen. Buijssen wiens beide ouders dement werden, zal dit doen aan de hand van vaak persoonlijke ervaringen. Telkens laat hij zijn duiding uitmonden in een tip of boodschap die het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller kan maken.


Buijssen is een internationaal gerespecteerde dementie-deskundige. De Engelse vertaling van zijn boek De heldere eenvoud van dementie waarvan in Nederland onlangs de 13e druk verscheen, staat bij ’s werelds grootste online boekhandel Amazon al maanden in de top drie van best lopende dementieboeken. In Duitsland en Oostenrijk is het al drie jaar het best verkochte boek over dementie.

Het Alzheimer Café is gevestigd in het Paradies (Munsterstraat hoek Munsterplein) en het opent maandag 4 maart om 19 uur zijn deuren. De lezing begint om half acht en duurt tot ongeveer half tien. De avond wordt  aangeboden door Alzheimer Midden-Limburg en  Proteion RCG.

Nadere informatie over deze avond: bij K. Spapens, “kroegbaas” van het Alzheimercafé van Alzheimer Nederland, afd. Midden-Limburg.

Tel:0475 327432 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

inloggenbl