We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
CURSUS ‘Omgaan met Dementie’ voor mantelzorgers van mensen met dementie
Nooit heb ik geweten dat dementie je als partner zo kan raken. Mijn man is veranderd, is niet meer zoals ik hem kende. Hij vraagt me voortdurend hetzelfde en onophoudelijk moet ik hem in de gaten houden. Ik moet hem ook met steeds meer dingen helpen. Ik hoopte een paar jaar geleden samen op een fijne oude dag, maar heb dit moeten bijstellen. Pas geleden kwam ik op bezoek bij mijn moeder. Ze zei: "Wat ben ik blij dat je eindelijk eens langskomt. Waarom zie ik je nooit?" Maar de dag ervoor was ik nog bij haar geweest … dat wist ze niet meer. Ook haar zelfzorg wordt minder. Als het zo doorgaat, red ik het niet meer.

Dementie is een ziekte waarbij het functioneren van de hersenen achteruitgaat. Het begint vaak met vergeetachtigheid. Daarna doen zich andere problemen voor, bv. iemand weet niet goed meer welke dag het is of kan de weg naar huis niet meer terugvinden.
Het zorgen voor een iemand met een dementie is een zware opgave. Als u bij deze zorg betrokken bent, kent u waarschijnlijk momenten van onzekerheid, machteloosheid en verdriet. Ook heeft umogelijk vragen.
Om u hierin te ondersteunen organiseert ‘Hulp bij Dementie’ een cursus ‘Omgaan met dementie’.
De cursus is bestemd voor iedereen die op enigerlei wijze betrokken is bij de zorg voor iemand met
dementie. Het kan hierbij gaan om partners, kinderen, overige familieleden of andere mantelzorgers.

Informatie en/of aanmelding?
De cursus ‘Omgaan met dementie’ wordt georganiseerd door ’Hulp bij Dementie’, een samenwerkingsverband van organisaties betrokken bij de dementiezorg in Noord-Limburg.
Voor vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met:
T (088) 6106161
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelding is ook mogelijk via de website www.hulpbijdementie.nl regio Noord-Limburg met behulp van een inschrijfformulier.
inloggenbl