We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.

Na goedbezochte en gewaardeerde voorstellingen in 2016, presenteert Mondriaan opnieuw:

‘Oma, mag ik mijn pop terug?’

Er zijn zoveel dingen die we niet mogen vergeten, maar wat als oma het allemaal niet meer kan onthouden? Dat ze haar eigen naam niet meer weet, of dat ze is vergeten dat ze je oma is? ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ gaat over de 6-jarige Fien die elke zondag bij haar oma op visite gaat. Het hebben van dementie is ingrijpend voor oma zelf, maar zeker ook voor haar omgeving. De voorstelling illustreert dit aan de hand van poppentheater op een lichtvoetige en ontroerende wijze, en spreekt tot de verbeelding bij zowel jong als oud.

 ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’ (6+) van Theater Gnaffel uit Zwolle is geschreven door schrijver en acteur Mark Haayema en gebaseerd op zijn gelijknamige boek.

“Het is hartverscheurend, juist doordat er niets wordt uitgelegd, louter getoond. Niet alleen de schaterlach - oma die danst op de tafel of haar dochter belt om te vragen waar ze de telefoon toch heeft gelaten - maar ook de onmacht en woede bij het doorhebben dat herinneringen definitief verdwijnen. Theater Gnaffel slaagt er buitengewoon in een pijnlijk onderwerp tot vermakelijk én indringend theater te maken, voor ouders en hun (klein)kinderen. En dat alles met poppen, je zou het werkelijk bijna vergeten.” (Theaterkrant, ****).

Speeldata en locaties
Dinsdag 26 juni, 19.00-21.00 uur, in Cultuurhuis, Sittarderweg 145, Heerlen.
Woensdag 27 juni, 19.00-21.00 uur, in Trefcentrum, Edisonstraat 4, Maastricht.

Voorstelling bijwonen:
Aanmelden is wenselijk via: http://www.mondriaan.eu/agenda, of bel Mark Ahsmann
T 088 506 9413. De toegang is gratis en jong en oud is welkom.

inloggenbl