We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Datum          : Woensdag 18 oktober 2017

Tijdstip         : 19.00 - 21.00 uur (zaal open om 18.30 uur)

Locatie         : Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2, 6417 ZA Heerlen

Binnen enkele verpleeghuizen in Parkstad zijn er weliswaar afdelingen waar jonge mensen met dementie zijn opgenomen. Echter het aanbod activiteiten voor thuiswonenden binnen de regio is beperkt.
Jonge(re) mensen met dementie hebben vaak nog een goede lichamelijke conditie. Het is erg belangrijk deze te behouden. Hierdoor bestaat er o.a. meer behoefte aan lichamelijke, sportieve activiteiten.

Vanuit onze groep casemanagers dementie Parkstad vinden wij het zeer de moeite waard extra aandacht hieraan te besteden. Daarom hebben we een kleine werkgroep geformeerd. De leeftijdsgrens werd verlegd naar max. 70 jaar.
Wij streven naar een divers aanbod aan activiteiten. Liefst ook nog individueel indien gewenst.

Er hebben dit jaar al twee bijeenkomsten plaatsgevonden. Deze bijeenkomsten hadden als hoofddoel om samen met de partners/mantelzorgers, maar ook met betreffende cliënten, van gedachten te wisselen en te inventariseren wat er anders zou kunnen. Waar heeft men behoefte aan? Verder was er ruimte om te luisteren naar elkaars ervaringen.

Wat kunt u tijdens deze derde bijeenkomst verwachten?
Tijdens de eerste twee bijeenkomsten is een inventarisatie gedaan van de behoeften aan eventuele activiteiten, dagbesteding. Op basis van de uitkomsten van deze inventarisaties hebben gesprekken plaatsgevonden met een aantal belangrijke partijen die ons mogelijk verder kunnen helpen in onze gezamenlijke zoektocht. Een pasklare oplossing is er vooralsnog niet, maar tijdens deze bijeenkomst zullen we u informeren over de huidige stand van zaken.
Daarnaast zal er ook weer aandacht zijn voor het stellen van vragen, het delen van elkaars ervaringen of wat ter tafel komt.

Wie kunnen naar deze bijeenkomsten komen?
Onze cliënten zijn samen met hun mantelzorgers, partners en/of kinderen van harte welkom. Ook als u nog geen contact heeft met een casemanager dementie bent u van harte welkom.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met  Astrid Jennissen, casemanager dementie Parkstad, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  mobiele telefoon: 06-3805 9800
inloggenbl