We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Op donderdag 21 september is er een regionale kick-off bijeenkomst in het kader van het project “Ondersteuning integrale zorg bij complexe problematiek”.

Doelgroep: huidige deelnemers uit de eerste fase, nieuwe deelnemers/belangstellenden voor de tweede fase van het project en om hun over de nieuwe versie bij te praten (huisartsenpraktijken, paramedici, wijkverpleegkundigen, casemanagers).

Voor deelname aan de tweede fase van het project en/of deelname aan deze bijeenkomst kunt u zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wanneer: donderdag 21 september
Waar: Fitland in Sittard
Tijd: inloop 17.45, start 18.30

Waarom dit project?
In projecten als Zorg uit Voorzorg, ketenzorg dementie, gewenste zorg in de laatste levensfase bleek steeds het gemis aan een tool dat de afstemming van zorg, communicatie, overleg en afspraken rondom en met de cliënt ondersteunt.

Integraal zorgplan voor het MDO, uitstekend, maar hoe?
Bekend is, dat door de betrokkenheid van velen, vaak overzicht ontbreekt, informatie gemist wordt, contact en afstemming veel tijd kan kosten. Het gemis aan een overzicht van de afspraken, doelen en betrokkenen (integraal zorgplan) geldt voor zorgverleners, maar ook voor de patiënt zelf.

Dit was de reden dat vanuit MCC Omnes het project “Ondersteuning integrale zorg bij complexe problematiek” werd gefaciliteerd. Dit project richt zich op het optimaliseren van de interprofessionele samenwerking tussen betrokkenen rondom een cliënt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een handige en volledig beveiligde tool: Egpo (dit staat voor: Elektronisch Gestructureerd Patiënten Overleg).

Met eGPO worden de afspraken en het zorgplan rond één patiënt bijeengehouden, aansluitend op de bestaande werkafspraken in onze regio (rondom ouderenzorg, dementiezorg, palliatieve zorg). eGPO is te gebruiken op pc, tablet en smartphone.

Een aantal collega’s uit de regio maken al gebruik van deze tool. Met hun ervaringen wordt gewerkt aan een doorontwikkeling.

Logo Ondersteuning integrale zorg bij complexe problematiek
inloggenbl