We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Binnen enkele verpleeghuizen in Parkstad zijn er weliswaar afdelingen waar jonge mensen met dementie zijn opgenomen. Echter het aanbod activiteiten voor thuiswonenden binnen de regio is beperkt.

Jonge(re) mensen met dementie hebben vaak nog een goede lichamelijke conditie. Het is erg belangrijk deze te behouden. Hierdoor bestaat er o.a meer behoefte aan lichamelijke, sportieve activiteiten.

Vanuit onze groep casemanagers dementie Parkstad vinden wij het zeer de moeite waard extra aandacht hieraan te besteden. Daarom hebben we een kleine werkgroep geformeerd. De leeftijdsgrens werd verlegd naar max. 70 jaar.

Wij streven naar een divers aanbod aan activiteiten. Liefst ook nog individueel indien gewenst.

Op 5 april j.l was de eerste bijeenkomst. Er waren ongeveer 24 personen aanwezig, waarvan een 5-tal  cliënten met dementie.

Deze eerste bijeenkomst had als hoofddoel SAMEN met de partners/mantelzorgers, maar ook met betreffende cliënten, van gedachten te wisselen en te inventariseren wat er anders zou kunnen. Waar de behoeften liggen.

Niet minder belangrijk: met elkaar spreken, naar elkaars ervaringen te luisteren.

Na een korte inleiding werden in een open sfeer in 3 groepjes o.l.v een casemanager intensieve gesprekken gevoerd en soms zelfs onderlinge contacten gelegd. De diverse behoeften aan activiteiten verzameld. Als afsluiting werd met de deelnemers afgesproken nogmaals een dergelijke avond te organiseren. Wij als werkgroep zullen vervolgens na de vakantie terugkomen met concretere plannen.

Om die reden zullen wij eerst in gesprek gaan met diverse partijen in de hoop een klankbord te vinden voor onze plannen.

Inmiddels is er een nieuwe bijeenkomst gepland:

Datum: woensdag 7 juni 2017
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Locatie: Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2, 6417 ZA Heerlen

Voor meer info hierover en/of aanmelden gelieve  te mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kortom: Het begin is er!

Astrid Jennissen
Casemanager Dementie Parkstad

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
GSM: 06-38059800


inloggenbl