We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Vanaf 1 januari 2016 kunnen huisartsen in de Westelijke Mijnstreek patiënten voor casemanagement van Hulp bij Dementie verwijzen via ZorgDomein. ZorgDomein is een ict-systeem waarmee huisartsen gemakkelijk patiënten kunnen insturen voor zorg. De voordelen hiervan zijn tijdbesparing, een centrale opvang van aanvragen en betere kwaliteit van aanvragen. De Westelijke Mijnstreek is de eerste regio waar deze mogelijkheid beschikbaar is. De eerste aanvraag via ZorgDomein werd vanuit Sittard ingediend.

Waar te vinden in ZorgDomein?
Het verwijzen van patiënten met dementie naar een casemanager van Hulp bij Dementie in de Westelijke Mijnstreek kan in ZorgDomein via de specialismen en verwijsredenen:
  • Geriatrie, Geheugenstoornis/dementie
  • Psychiatrie/GGZ, Ouderen (ouder dan 65 jaar) - cognitieve stoornis (o.a. dementie)
  • Neurologie, Geheugenstoornis/dementie
Meer informatie
Als u vragen heeft over casemanagement Hulp bij Dementie, kunt u contact opnemen met Henk Derks, coördinator ketenzorg Dementie en Netwerk Ouderenzorg Westelijke Mijnstreek, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06-274 51 461. Werkt u in een huisartsenpraktijk in de Westelijke Mijnstreek en wilt u meer weten over het verwijzen via ZorgDomein? Dan kunt u contact opnemen met MCC Omnes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 046-457 11 30.
inloggenbl