We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Op dinsdag 22 oktober presenteerde het team van Hulp bij Dementie Midden Limburg zich tijdens het symposium Dementeren doe je niet alleen in de Oolderhof. Voor de bijna 200 deelnemers werd het met vier sprekers, drie workshops en een informatiemarkt een gevarieerde middag.

Centrale conclusie van zowel de sprekers als de deelnemers aan het einde van de middag was, dat we er allemaal samen voor moeten zorgen dat er goede hulp is voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een rondje door de zaal door dagvoorzitter Trees Hogema leverde een aantal treffende opmerkingen op, zoals 'Je zult maar dementie hebben, wat zou jij dan het liefste willen? ' en 'De gemiddelde leeftijd hier ligt best hoog, over 40 jaar zijn wij ook allemaal dementerend, wij moeten nu het goede voorbeeld geven!'.

Veel indruk maakte de presentatie van Joke Bos van het Onmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een initiaitef waar ook na afloop direct over werd doorgepraat. Henri Holtus van VGZ beloofde direct de volgende dag aan te slag te gaan met de suggesties uit de zaal en klinisch geriater Jan Hoogmoed van het Laurentius Ziekenhuis met de communicatieproblemen die er nog steeds zijn tussen de verschillende zorgverleners.

Ook de intermezzo's vanuit de praktijk van de casemanagers maakten veel indruk op de deelnemers, want zo verwoordde een van het 'het gaat tenslotte om de mensen. En hoe beter welzijn wij kunnen leveren, des te minder de zorgvraag wordt!'

Onderstaande foto's, gemaakt door fotograaf Pim Ermers, geven een impressie van een geslaagde middag.

Fotocollage
inloggenbl