We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.

Gasterij Bergerbaan                              Waar zorg net dat beetje extra heeft…

In het mooie buitengebied van het Limburgse Sevenum op de rand van het Peelgebied in een bosrijke omgeving ligt Gasterij Bergerbaan.  Sinds enkele jaren bieden wij allerlei activiteiten aan zoals beugelen(oud Hollandse balsport) , jeu de boules en klootschieten.  Hierbij is nu ook een zorgtak gerealiseerd.  Allereerst staat de Gastvrijheid voorop. Wij willen een ontmoetingsplek worden waar mensen met en zonder beperking elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten.

Gasterij Bergerbaan biedt een zinvolle dagbesteding aan ouderen, licht dementerende, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking .Doordat we mensen niet in hokjes willen plaatsen gaan wij uit van de persoon en/of deze zich bij ons thuis voelt. Daarom bieden we de mogelijkheid om gewoon eens te komen ”voelen” hoe onze Gastvrijheid aanvoelt. Dat zegt zoveel meer als woorden ,tevens bieden wij ook een stuk mantelzorgondersteuning.

Het oorspronkelijke idee van een zorgboerderij is omgevormd tot  een ontmoetingscentrum in  het buitengebied , Gasterij Bergerbaan.  Wij zijn aangesloten bij  de Ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en werken volgens een methode ontwikkeld door het  VU medisch centrum. in Amsterdam. Deze centra zijn al door het hele land gesitueerd en gaan zelfs buiten onze landsgrenzen zich vestigen, ondertussen zijn er al meer als 100 actief door het hele land. Wij zijn er dan ook trots op dat wij  In Limburg  het eerste Ontmoetingscentrum mogen openen

Het ontmoetingscentrum geeft begeleiding en ondersteuning aan haar cliënten in de dagelijkse bezigheden. Huishoudelijke activiteiten maar ook het werken in de moestuin, gezamenlijk koken  met de groenten uit eigen hof en de maaltijd gezamenlijk nuttigen zijn zaken die dagelijks op de planning staan.  Ook andere activiteiten zijn mogelijk, aangepast op de  individuele wensen, zoals: muziek maken of beluisteren, handvaardigheid, sport en spel,en geheugentraining, maar ook  de volière en de vissen in de binnenvijver verzorgen  zijn  enkele van de legio aan mogelijkheden  om te ondernemen.

Door dergelijke activiteiten  worden mensen geprikkeld, Als mensen bezig blijven met wat ze nog kunnen, bevordert dat een positief zelfbeeld en voelen zij zich lekkerder in hun vel. Je moet hen laten ervaren dat ze ook een rol hebben, dit alles met als positief gevolg dat dementerenden vaak veel langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun vertrouwde woonomgeving. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan de cliënten, maar ook aan de ondersteuning van de mantelzorgers, voor wie groepsgesprekken en individuele gesprekken worden georganiseerd. Tevens organiseren wij informatieavonden die aansluiten bij de hulpvraag van de Gasten als ook van de mantelzorgers. Binnen dit alles zoeken wij steeds de samenwerking met andere zorgaanbieders in de ketenzorg op.

Huiselijkheid en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel. Om dit te kunnen waarborgen ontvangen wij maximaal 15 cliënten per dag.

Activiteiten die we bieden zijn:

Tuinieren in onze aangepaste moestuin en/of fruitboomgaard. We hebben zelfs een binnentuin gerealiseerd waar men op aangepaste hoogte kan tuinieren..

Het bereiden van de warme maaltijd met onze eigen producten.

Schilderen.

Muziek luisteren.

Gezelschapsspellen.

Geheugentraining

Jeu de Boules of beugelen

Bewegen

Wandelen

Kortom we zijn heel individueel gericht en kijken wat aansluit bij de interesses van de Gasten. Tevens houden we rekening met de seizoenen en passen daar de activiteiten op aan.

Heeft U interesse neemt U dan contact op met Chantal Versteegen 06-29184631

 

 

 

 

inloggenbl