We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.

“Dementie en Bewegen”

Waarom bewegen goed is:
Bewegen is goed voor mensen met dementie. Dat staat vast. Veel onderzoeken hebben dit al aangetoond. Door letterlijk te bewegen breng je de hersenen ook in beweging. Daarmee kun je dementie niet stoppen, maar wel vertragen en de omstandigheden verbeteren. Door actief bezig te zijn gaan mensen met dementie bijvoorbeeld ’s nacht weer rustig slapen, beter eten, verbetert de conditie en worden zij actiever. Je kunt samen weer meer leuke dingen gaan doen. Voor meer informatie www.dementieinbeweging.nl

Hulp bij Dementie regio Noord-Limburg is in januari 2013 gestart met de eerste ‘bewegingsgroep’ voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Dat bewegen voor de mens met dementie goed is weten we al, maar wij willen ook de mantelzorger (jong en oud) de mogelijkheid bieden om samen met hun naaste te bewegen in een sportschool in de wijk onder professionele begeleiding. 

De eerste groep gaat starten bij fitness- en gezondheidscentrum Fit Focus. Hier gaat u samen met een geriatrisch fysiotherapeut (werkzaam bij De Zorggroep) en een instructeur van Fit Focus wekelijks op de donderdagmiddag van 15.00-16.00 uur bewegen. U heeft zich aangemeld voor ons project ‘Dementie en Bewegen’.

Wie                    De groep bestaat uit 10-12 personen, 6 mensen met dementie en 6  mantelzorgers. 
Wanneer           Donderdagmiddag van 15.00-16.00 uur
Waar                  Fit Focus Maashoflaan 5 Venlo-Boekend.
Wat                    Het programma wordt in overleg met de groep samengesteld.
Begeleiding      Geriatrisch fysiotherapeut en een instructeur van Fit Focus
Vervoer             Zelf regelen
Kosten              € 40,00 voor een duo lidmaatschap

Fit Focus biedt mogelijkheden voor bewegen o.a. in een fitnessruimte, ruime zalen en een zwembad. Ook is de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten in een gezellige ontmoetingsruimte. Want niet alleen bewegen, maar ook het leggen van sociale contacten kan van meerwaarde zijn.

Voor meer informatie en/of aanmelden

(088) 6106161 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wensen u veel bewegingsplezier!

 

inloggenbl