We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.

Datum          : Woensdag 4 september 2019

Locatie         : Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2, 6417 ZA te Heerlen

Tijdstip         : 18.30 uur tot 20.30 uur (zaal open 18.00 uur)Op woensdag 04 september 2019 organiseren wij weer een bijeenkomst.

Deze keer hebben we Aloys de Haan en Lian Overbeek uitgenodigd. Zij zijn werkzaam als geestelijk verzorgers bij de Cicero Zorggroep. Aloys en Lian gaan samen met u en ons aandacht besteden aan het onderhouden van de relatie en intimiteit.

Wij hopen weer op een goede opkomst!

Met vriendelijke groet,

Jopie Snijders, Marga Moling, Natascha van de Berg, Loes Oostwegel en Astrid Jennissen
Casemanagers Dementie Parkstad

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.: 06 - 3805 9800

Nostalgische Limburgse speelfilm uit 1959 te zien in Limburgs Museum
Vier rakkers en een oude jeep
Zondag 13 januari 2019 om 15.00 uur

4 Rakkers en een oude jeep aff

Het Limburg Film Festival brengt een ode aan de Limburgse filmcultuur. Gloednieuwe films van Limburgse makers zijn daar (vaak voor het eerst) te zien en doen mee aan een competitie.
Maar er is ook aandacht voor oude films uit en over onze provincie. Daar staat het Limburgs Museum garant voor, door keuzes te maken uit de eigen filmcollectie. Met dit programma benadert het museum het bijzondere van de Limburgse filmcultuur vanuit de geschiedenis. Aan bod komen belangrijke onderwerpen in onze samenleving en economie van destijds, de ontwikkeling van genres en stijlen maar ook bijvoorbeeld zelden vertoonde films. Dit jaar is toegevoegd een speciale vertoning voor mensen met dementie en hun naasten.

Vier rakkers en een oude jeep
Hilarische speelfilm over een boer en zijn strijd tegen een hebzuchtige makelaar. Oom Joris, een arme schoenmaker, en zijn vrouw Marie ontvangen bericht van de notaris dat zij een boerderij in Limburg hebben geërfd. Er is echter een hypotheek op de bezitting, afgegeven door makelaar Bol. En Bol heeft plannen: hij weet dat op de landerijen die bij de boerderij horen, een nieuwe mijn zal komen, waardoor de grond enorm veel waard voort. Bol bewerkt Oom Joris de boerderij te verkopen, maar die weigert. Na zijn verhuizing naar de boerderij loopt de spanning hoog op. De kinderen Jessie en Jos en de Duitse herdershond Tarzan schieten te hulp.
Vier rakkers en en oude jeep werd uitgebracht onder de slagzin 'Een film vol kolder en kattekwaad'. Het was de tiende jeugdfilm van Henk van der Linden, de Limburgse pionier van de Nederlandse kinderfilm. Van der Linden maakte tussen 1952 en 1985 38 lange speelfilms, veelal gebaseerd op bekende kinderboeken en stripverhalen zoals 'De avonturen van Dik Trom', 'Sjors en Sjimmie' en 'Billy Turf'. Van der Lindens films staan bekend als ‘oer-Hollandse' kluchten, met volop slapstick, actie en achtervolgingen. De deugd wordt beloond, het kwaad gestraft: de boeven krijgen altijd op hun donder van de jonge, goed geluimde helden. Het zeer fraaie decor van het Zuid-Limburgse heuvelland maakt de film ook heel herkenbaar.
De film duurt 90 minuten.
4 Rakkers en een oude jeep2

Tickets voor de voorstelling kosten 9 euro (normaal tarief) en 7 euro (pashouders).
U kunt kaarten bestellen / een plaats reserveren op de volgende manieren:

1.Online in de voorverkoop een ticket kopen.
Via https://tickets.limburgsmuseum.nl/limburgsmuseum/nl/flow_configs/lm1s/overview

2.Op de dag zelf aan de kassa van het Limburgs Museum een ticket kopen. Het museum is geopend om 11.00 uur.

3.Telefonisch een plaats reserveren via 077 - 352 21 12.
Daarmee heeft u nog niet het ticket, dat dient u voor aanvang van de voorstelling af te halen en af te rekenen aan de kassa van het Limburgs Museum. Gelieve dit een half uur voor aanvang te doen.

LET OP:
In verband met een renovatie van de lift bij de mindervalideningang is deze ingang tijdelijk verplaatst.
Om de kassa en het Museumtheater te kunnen bereiken is er een tijdelijke ingang voor minder validen, namelijk de eerste deur in de rode bakstenen muur aan de entreekant van het museum. Wanneer je op de bel bij deze deur drukt, zal een medewerker van het Limburgs Museum je verder helpen.
Naar verwachting zal het onderhoud tot en met 19-01-2019 duren.
Onze excuses voor het ongemak!

De keuzewijzer dementie Maastricht Heuvelland is een praktische gids voor het vinden, aanvragen en organiseren van zorg en ondersteuning. De keuzewijzer is tot stand gekomen in samenwerking met Hulp bij dementie Maastricht en Heuvelland en het Alzheimer Centrum Limburg. De 1e editie is in mei 2017 uitgegeven. In december 2018 is de 2e online editie uitgebracht, waarin diverse initiatieven zijn toegevoegd of gewijzigd, zodat alle informatie weer up-to-date is. We zijn momenteel bezig met feedback verzamelen over deze 2e editie, alvorens we begin 2019 tot een nieuwe druk over gaan. 

Er is veel informatie opgenomen, maar deze keuzewijzer is waarschijnlijk nog niet compleet. Heeft u tips voor het uitbreiden/verbeteren van deze keuzewijzer, dan horen wij dat graag. U kunt tips aan ons doorgeven of de keuzewijzer bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U vindt de keuzewijzer op deze site onder de regio Maastricht en Heuvelland, onder het kopje 'voor u'. 
De keuzewijzer vind u ook op de site www.alzheimercentrumlimburg.nl onder het item 'maatschappelijk'.
hoe draag je zorg voor personen met dementie

Datum          : Woensdag 31 oktober 2018

Locatie         : Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2,  6417 ZA Heerlen

Tijdstip         : 19.00 uur tot 21.00 uur (zaal gaat om 18.30 uur open)

Naar schatting lijden 10.000 mensen, al voor hun 65e levensjaar, aan een vorm van dementie. Dit aantal zal in de toekomst naar verwachting stijgen. Ook worden, door de verbeterde diagnostiek, tekenen van dementie eerder gesignaleerd.
Opvallend is dat het veelal fysiek fitte mensen betreft die nog actief in het sociale leven staan, volop in het arbeidsproces zitten en soms (relatief) jonge kinderen hebben. Ook ontwikkelt het ziekteproces bij jonge mensen vaak sneller. Dit vraagt om andere zorg en begeleiding. Mantelzorgen is niet altijd even makkelijk en vraagt veel energie. Niet alles is direct duidelijk als je hieraan begint.

Daarom wordt voor de 6e keer dit jaar een bijeenkomst georganiseerd op woensdag 31 oktober a.s.  Deze keer zal er aandacht worden besteed aan de mantelzorgers.

Als gast zal Hella Senden aanwezig zijn. Zij is werkzaam als consulent informele zorg, Ruggesteun en Mantelzorgondersteuning Parkstad. Hella zal naast het geven van informatie, middels het zogenaamde mantelzorgspel, samen met ons proberen te komen tot een interactieve avond.

U bent van harte welkom! U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen of te bellen naar Astrid Jennissen. Hieronder vindt u haar e-mailadres en telefoonnummer. Ook als u meer informatie wilt kunt u gerust contact met haar opnemen.

Astrid Jennissen
Telefoon: 06 - 3805 9800
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen u te mogen begroeten op 31 oktober a.s.

Met vriendelijke groet,

Bianka Haagmans, Loes Oostwegel, Jopie Snijders, Mirjam van As en Astrid Jennissen

Casemanagers dementie Parkstad
header symposium 2018

Hulp bij Dementie organiseert rondom het 10-jarig bestaan op 15 november 2018 in de Evenementenhal Venray een symposium: 'Het andere gezicht van dementie'

Voor wie?
De dementiemonitor 2018 laat naar verwachting weer een mooie score zien voor Hulp bij Dementie Noord-Limburg. De kwaliteit is goed en klanten zijn tevreden. Daar zijn we trots op en dat willen we ook uitstralen. Een mooi podium daarvoor is het symposium Het andere gezicht van dementie dat wij rondom ons 10-jarig bestaan organiseren.

Het symposium is bedoeld voor mensen die kampen met dementie, hun mantelzorgers en vrijwilligers en professionals die werken met mensen met dementie. 'Het andere gezicht van dementie' benadrukt de mogelijkheden/talenten die mensen met dementie nog hebben. Wij nodigen jullie allemaal van harte uit!
Bekijk hier de gehele uitnodiging.

Kosten voor professionals € 150,- incl. BTW
Kosten voor mantelzorgers € 85,- incl. BTW

Aanmelden? Dat kan hier!
10november
Met veel verdriet en grote verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden
d.d. 21 augustus 2018 van onze ketenregisseur Hulp bij dementie Midden-Limburg

Ron Colaris

roncolaris

We hebben Ron leren kennen als een zeer betrokken en positief mens.
We hebben zijn humor en enthousiasme enorm gewaardeerd. Ron stond onvoorwaardelijk voor het team en bood veiligheid en vertrouwen waardoor het team heeft kunnen groeien. Ron was voor allen steeds een bron van inspiratie. Zijn kennis, ervaring en relativeringsvermogen waren van grote waarde voor de ontwikkeling van Hulp bij Dementie Midden-Limburg.

Onze rots in de branding is er niet meer.
Wij danken Ron oprecht voor zijn prikkelend optimisme en warme vriendelijkheid.
We hebben van Ron genoten en gaan hem heel erg missen!

De familie Colaris wensen wij veel sterkte met dit grote verlies.

Collega’s Hulp bij Dementie Midden-Limburg:
Annie, Karin, Truus, Irene, Xandra, Marlou, Peter, Gerrie, Ellen, Elly, Ria, Lyan, Fiet, Carmen, Jackelien, Stienke, Wendy, Carla, Anita, Joyce en Irma.

Zondag 9 september: 12.00 tot 17.00

In het atelier worden snoezeldekjes, schortjes, wandkleden en nog veel meer producten gemaakt voor mensen met dementie. Om dit te bekostigen worden er ook leuke kadootjes , tasjes, poppekleertjes, slingers en kerstversieringen gemaakt die tijdens de open dag te koop zijn voor een leuk prijsje.

Door iets te kopen ondersteunt u het project Alzheimer!

10neke

Atelier 10 neke, Kunst en meer…
St. Martinusstraat 58, Venlo
Informatie? Bel 06 204 304 32

A5 flyer meezingmiddag DRUK V2 DWD 1
Download de flyer
Graag nodigen wij u uit voor voor de Dialoog rond dementie

Thema: Wanneer euthanasie bij dementie?
Datum: 19 september 2018
Tijd: 19.00-20.30 uur, de zaal is open om 18.30
Locatie: Greepzaal niveau 4 in het Mumc+,  P. Debeyelaan 25 in Maastricht
Toegang: Gratis en aanmelden is niet nodig.

 Gastspreker is dr. Constance de Vries, werkzaam als SCEN-arts bij de Levenseindekliniek. Ze heeft recentelijk samen met Herman Hoogdalem een boek geschreven, 'mag ik gaan?', waarin zeven verhalen beschreven staan over euthanasie bij wilsbekwame mensen met dementie. De boekpresentatie is vrijdag 21 september 2018.

De Vries zal spreken over hoe moeilijk het is het juiste moment te bepalen waarop iemand met dementie voor euthanasie moet kiezen en de eisen van de wet met betrekking tot euthanasie. Vaak heerst er veel onduidelijkheid over dit onderwerp. Zo wordt vaak gevraagd wanneer iemand wilsonbekwaam is en wat de waarde is van een wilsverklaring. Hoe wordt wilsbekwaamheid geformuleerd? Op deze vragen zal zij ingaan en tevens beelden tonen om meer inzicht te krijgen.

Tot 19 september!

Angelique Gruters, Tanja Hameleers, Carla Meesters en Claire Wolfs


P.s.
Voor meer informatie over de 'Dialogen rond dementie' kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als het leven je niet meer lief heeft…’

Theaterminnend Venlo kent Hay van Hoorn vooral van zijn rollen in o.a de Venlose Revues en het Volkstheater Frans Boermans. Met de monoloog Uitgetredenin 2014 liet hij een nieuwe kant van zichzelf zien, waarbij een wens in vervulling ging: alleen op de bühne om mensen te boeien. En met succes. Daarna volgden mooie voorstellingen als:

‘Kelderkrijger’ en ‘Back in Town’. Na in 2017 afscheid genomen te hebben van “ zijn “ Volkstheater Frans Boermans, besloot hij verder te gaan met zijn nieuwe liefde:

kleinschalige toneelproducties !

alshetleven
Bij toeval kwam het manuscript ‘Als het leven je niet meer lief heeft’ van schrijver Alwin Grijseels op zijn pad. Hij werd meteen gegrepen door het liefdesverhaal van Herman, die onder de gevolgen van dementie zijn leven in de greep probeert te houden.

We zien Herman, gekleed om te vertrekken naar een verzorgingstehuis. De ziekte krijgt meer en meer vat op hem. Hij heeft zichzelf ingesproken boodschappen op cassettebandjes gestuurd om herinneringen levend te houden. Zeker de herinnering aan de grote liefde voor zijn vrouw Rietje.

Bijzondere momenten worden herbeleefd. Soms weet hij het weer. Maar meestal is het raden geblazen. Dan gaat de deurbel en wordt hij opgehaald. Maar gaat Herman mee?

‘Als het leven je niet meer lief heeft’ is een ontroerende monoloog over leven met Alzheimer maar ook een ode aan de liefde.

Onder regie van Loek van Rhee speelt Hay van Hoorn het afscheid…en daar moet u bij zijn !

Geen dialekt voorstelling.
https://www.maaspoort.nl/programma/als-het-leven-je-niet-meer-lief-heeft-hay-van-hoorn/09-12-2018-14-00/

De voorstelling is te zien op 17 november om 20.15 uur en op 18 november om 15.00 uur in Theater De Garage.
https://www.theaterdegarage.nl/voorstellingen/als-het-leven-je-niet-meer-liefheeft/ 

Met ondersteuning van:
Twan Hauzer, Anton Manschot, Vintage Sound Systems Venlo, Hannah Smitsfonds, Scheuten Foundation.

  • Bijeenkomst voor jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers (regio Parkstad) 07-01-2019

    Lees meer...

inloggenbl